In en om de Krimpenerwaard

"Uitgestrekte laag gelegen weiden, veel water, veel koeien en vogels, kaas en zilver en leuke dorpjes", zo kunnen we de Krimpenerwaard het beste omschrijven. 

Gemakkelijk te verkennen, wandelend, per fiets, met de auto en zelfs per kano via de uitgestippelde kanoroutes. Het Loetbos en de recreatie Krimpenerhout zijn niet ver bij ons vandaan. Ook Kinderdijk met de vele molens en de Reeuwijkse plassen liggen binnen fietsafstand.

En hoe leuk is Gouda, met elke donderdag vanaf april t/m augustus de kaasmarkt. Door heel de Krimpenerwaard vind je kaasboerderijen en kaasmakerijen en dus ook knusse landwinkeltjes.

Of bezoek zilverstad Schoonhoven, het zilvermuseum, de juweliers, en maak een stadswandeling door het historisch centrum en eindig met een lekker hapje met uitzicht op de rivier de Lek.

Vergeet ook de historische "heksenstad" Oudewater niet, net buiten de Krimpenerwaard gelegen. Bezoek het touwmuseum of laat u wegen op de oude heksenwaag, en hopelijk krijgt u een "Certificaet Van Weginghe", bewijzend dat u geen heks bent.

De grotere steden Rotterdam en Utrecht zijn tevens niet ver.

 

Kijk hier eens als u komt om te vissen.

 

Kijk hier voor alle informatie en activiteiten in de Krimpenerwaard.

 

Strandjes van de Lek: 5 km

Schoonhoven: 7  km

Recreatie Krimpenerhout en golfcourse: 11 km

Gouda: 12 km

Kinderdijk: 13 km

Reeuwijkse plassen: 15 km

Oudewater: 17 km

Rotterdam: 22 km

Utrecht: 38 km